Véget ért a Nők hete

2019. március 13. (szerda)

Nagy sikernek örvendett idén is a Goldmark Károly Művelődési Központ Nők hete rendezvénysorozata. Az érdeklődők színházi előadáson vehettek részt, két kiállítás megnyitóra is várták a foltvarrás és a mozaik szerelmeseit, de meglepetés délutánt is szerveztek a hölgyeknek. A szervezők és a résztvevők elmondása szerint is nagyon jól sikerült az idei Nők hete.
A szombati meglepetés délután aratta az egyik legnagyobb sikert az érdeklődők körében a Nők hete rendezvénysorozaton. A Simándy teremben a résztvevők megtudhatták, hogy hogyan segítenek a színvitaminok, mindezek mellett pedig a virágkötés, dekorációkészítés rejtelmeibe is beleshettek. Sokan a rendezvénysorozat több programján is részt vettek.

„Én szinte az összes rendezvényen részt tudtam venni, és nagyon jól éreztem magam. Évek óta ez már egy színfolt itt a Goldmark színháznál, hogy nem csak nők napja van, hanem nők hete. Az első rendezvény a Csányi Sándor önálló estje volt, ami fantasztikus jól sikerült, telt házzal és imádtuk. Aztán nagyon különleges volt az Afréka című program.” – mondta egy résztvevő, Oláh Zsuzsa.

A Világjáró klub előadásán ez úttal Fodor Réka missziós orvos számolt be Afrikában végzett munkájáról. A rendkívül érdekes előadás egyben könyvbemutató is volt, ahol a nemrég megjelent Afréka című kötettel ismerkedhettek a résztvevők. A Balaton Színházban kiállítás is nyílt. A mozaik misztikája címmel, ahol az érdeklődők Pál Annamária szakrális mozaikképeit csodálhatták meg. A Festetics-kastély Helikon Könyvtárának könyvtárosától a Festetics család hölgytagjainak életébe nyerhettek betekintést a résztvevők.

„Nagyon örülök annak, hogy be tudtam mutatni a 8 generáción keresztül itt élő, Keszthelyen élő Festetics családtagok hölgy tagjait. A férfi tagokról azért úgy nagyjából többet tudunk, mint a hölgy tagokról, de határozottan állíthatom, hogy illik az a mondás rájuk, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős hölgy, ez bizony a Festetics hölgyeknél is így volt.” – tájékoztatott Kériné Ódor Orsolya, a Helikon Könyvtár könyvtárosa.

A tavaszi zsongás című tárlaton számos színes faliképet, ágytakarót, párnát csodálhattak meg a foltvarrás szerelmesei. A kiállítás a rendezvénysorozat zárása után is látható a Simándy teremben. A Nők hete rendezvénysorozat alkalmából színes és változatos programokkal várták egy héten keresztül a hölgyeket és a férfiakat egyaránt.

„Az különösen jó volt, hogy a nőkön kívül a férfiak is jöttek hozzánk, hiszen Kádár Annamária előadása csütörtökön délután, és Fodor Réka missziós orvos afrikai előadása hétfőn este nagy érdeklődésre tartott számot. Nem csak a nőket szólítottuk meg, hanem a férfiakat is, és ennek mindig nagyon örülünk. Én azt remélem, hogy erről a hétről, aki többször eljött, több rendezvényünkön is itt volt, azt mondhatta, hogy érdemes volt, nagyon jó kis rendezvénysorozat volt, és figyeli továbbra is a rendezvényeinket.” – emelte ki Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A Goldmark Károly Művelődési Központ természetesen 2020-ban is készül a Nők hetére. Jövőre is színházi előadással, mozgásformákkal, és számos nőket érintő témával várják az érdeklődőket.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5836-veget-ert-a-nok-hete?fbclid=IwAR24-8QbKvk1-61QcBFVju6EJ1ChmQMNuC2OW7q3HqtAcs5XjEUXZUGMgqI