Véget ért az idei Cipősdoboz akció

2022. december 19. (hétfő)
KesztHelyi identitás

Véget ért az idei Cipősdoboz akció. Keszthelyen az idén is gyűjtötték az ajándékokat a rászorulóknak, ezeket a héten fogják elszállítani a családoknak. A programhoz ezúttal is csatlakoztak iskolák, a Csány-Szendreyben és a Vajda János Gimnáziumban is gyűjtötték a cipősdobozokat.

Az aulában felállított karácsonyfa alá tették be az ajándékokat a Csány-Szendrey iskola diákjai. Az intézményben már hagyomány, hogy csatlakoznak a Cipősdoboz akcióhoz. A gyerekek maguk is fontosnak érzik az adományozást.

„Szerintem ez egy nagyon fontos dolog, hiszen a rég nem használt játékainkat, könyveinket rászoruló gyerekeknek, családoknak tudjuk ajándékozni, és ettől boldog lesz az ő karácsonyuk is.” – mondta Simon Lili, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója.

A gyerekek tudják a legjobban, hogy minek örülnek a kortársaik. Ezért úgy állították össze az ajándékokat, hogy azok valódi boldogságot csempésszenek a rászoruló családok karácsonyfája alá.

„Én egy 8 éves lánynak ajándékoztam. A rég nem használt Barbie babáimat tettem bele. Az öcsém is ajándékozott, ő egy nagyobb fiúnak, ő az  autóit tette bele, hiszen azokra már nincsen szükségünk, és így legalább tudunk adományozni mi is.” – tette hozzá Bányai Flóra, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI diákja.

A Cipősdoboz akciót a Baptista Szeretetszolgálat indította útjára. A cél az, hogy minden gyereknek kerüljön ajándék a karácsonyfa alá. A legkisebbek is tudják, hogy ez nagyon fontos.

„Anyukámmal mi minden évben, nem csak karácsonykor, mindenhol szoktunk ajándékozni. Szeretünk segíteni a rászorulóknak, ami nekünk már nem kell játék, azokat odaadjuk nekik.” – mesélte Horváth Benedek, a Csány-Szendrey Általános Iskola és AMI tanulója

A Vajda János Gimnázium diákjai is gyűjtötték a dobozokat. Az ajándékokat leadták a gyűjtőponton, ahonnan önkéntesek szállítják ki a családoknak.

„Zala megyében kerülnek kiosztásra a cipősdobozok. Ez már az ötödik éve, hogy a Tegyünk Együtt Keszthelyért Egyesület gyűjti a cipősdobozokat. Eddig a Család és KarrierPONT-ban, most a városfejlesztőben gyűjtöttük. A Dunántúli Romák Szövetsége viszi el az idei évben is. Már felvették az önkormányzatokkal a kapcsolatokat, megkaptuk a hátrányos helyzetű gyermekekről a listát.” – tájékoztatott Bogdán Nikoletta, a Dunántúli Romák Szövetségének munkatársa.

A cipősdobozokat az ország számos településén gyűjtötték, sőt külföldről is érkeztek ajándékok. Az adományokat még a héten megkapják a gyerekek.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9893-veget-ert-az-idei-ciposdoboz-akcio

Képek