Verklisek első fesztiválja

2013. augusztus 10. (szombat)

Szeptember 7-8-án rendezik meg Keszthelyen az első Nemzetközi Verkli Fesztivált, a részletekről a szervezők sajtótájékoztatót tartottak.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke elmondta: a svájci Hansjörg Surber, a keszthelyi zeneautomata és fonográf múzeum tulajdonosa – sok évtizedes kapcsolatokkal – az ötlet gazdája.

A jó kezdeményezés mellé álltak a helyi civilek: a Térségi Vállalkozók Klubja, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület, a Belvárosi Kereskedők Egyesülete és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesülete. A fesztivál gerince szeptember első hétvégéjén a város megújult Fő terén és a sétálóutcában zajlik majd, ahol hetvenhat jelentkező ötvennyolc zenegéppel szórakoztatja a nagyérdeműt. A színes program néptánc- és egyéb színpadi produkciókkal, és Csobot Adél-koncerttel is kiegészül. A célok közé tartozik, hogy közönség egy része az 1920-1930-as évek öltözetét viselje. A legjobbakat, ahogy a verkliket is, jutalmazzák.

Horváth Tihamér a Térségi Vállalkozók Klubja képviseletében örömét fejezte ki, hogy a civilek összefogtak, és jelentős szerepet vállaltak a szervezésben. Azt mondta, Keszthelynek és a térségnek szüksége van a vendégvonzó rendezvényekre. A Verkli Fesztivál ilyen lesz, a cél pedig, hogy a jövőben is megrendezzék.

Zenélt és szólt a jelenlévőkhöz Hansjörg Surber is, aki azt mondta: a megújult Fő térhez méltó eseményt kívánt szervezni. A visszajelzés nagyon pozitív volt. A zenészek többsége Németországból érkezik, de jönnek Keszthelyre Franciaországból, Lengyelországból, Csehországból és hazánkból is. A fesztivált rossz idő esetén is megtartják.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)

A RENDEZVÉNY PLAKÁTJA