Verseket és Lázár Ervinnel kapcsolatos alkotásokat várnak a könyvtárosok

2021. március 8. (hétfő)

Versíró pályázatot hirdetett a Fejér György Városi Könyvtár. A magyar költészet napja alkalmából várják az alkotásokat április 6-ig. A Gyermekkönyvtár Lázár Ervin előtt szeretne tisztelegni, ezért oda a kreatív munkákat várnak, melyekből kiállítást szeretnének rendezni. A két pályázatra korosztálytól függetlenül bárki jelentkezhet.

Január végén hirdette meg a Lázár Ervinnel kapcsolatos online játékát a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára. A feladatsor továbbra is elérhető, hiszen egészen május 5-ig kitölthetik az érdeklődők. A játék célja felhívni a figyelmet Lázár Ervin életére és műveire, az író ugyanis idén lenne 85 éves. A 20. századi magyar irodalom alakja nagyon népszerű, művei az oktatásban is megjelennek, valamint színdarabok is készültek már belőlük. A Gyermekkönyvtár online feladata mellett azonban szeretnék, ha az olvasók is kiélhetnék kreativitásukat. Ehhez egy felhívást tettek közzé, melyhez gyermekek és felnőttek egyaránt csatlakozhatnak.

„Egy kiállítást szeretnénk nyitni. Reményeim szerint május 5-én, de én azt megígérem, hogyha nem május 5-én, amikor nyithat a könyvtár mindenképp kihelyezzük ezeket az alkotásokat. Tehát a kreativitásukat is szeretném a gyerekeknek meg olvasóinknak kipróbálni, hogy milyen ötleteik vannak. Tehát mi nem csak rajzokat, illusztrációkat várunk, amit leginkább szoktak a gyerekek, de annak is nagyon-nagyon örülök, hanem esetleg könyvajánlót, vagy plakátot Lázár Ervin életéből és munkásságából. Tehát bármilyen technikát elfogadunk, annyit kérünk, hogy A4-es méret legyen.” – mondta el Magyar Szilvia könyvtáros.

A Fejér György Városi Könyvtárban is folyamatosan ötletelnek azokon a lehetőségeken, hogyan tarthatják a kapcsolatot az olvasókkal a pandémia alatt. Az online felületeiken több érdekesség is megtalálható a világnapokkal kapcsolatban. A magyar kultúra napja alkalmából ők is tettek közzé online játékot, most pedig versíró pályázatot hirdettek. Ez a magyar költészet napjához kapcsolódik majd. A téma a könyv és az olvasás. A beküldési határidő április 6-a.

„Lesz egy hetünk arra, hogy technikailag megoldjuk, egységes formába helyezzük a dokumentumokat. És mivel a költészet napja az idén vasárnapra esik, az április 11-e, ezért 12-én fogjuk a könyvtárnak a honlapjára felhelyezni a pályaműveket és az olvasóknak lesz lehetősége szavazni a művekre.” – ismertette Kocsondiné Eisenkorb Györgyi igazgatóhelyettes.

A beküldött művekből a szavazás során az olvasók döntenek a közönségdíjasról, ezért a könyvtár munkatársai kérik, hogy csak egy alkotásra voksoljon mindenki. E mellett szakmai zsűri választja ki a nyerteseket. Az elkészült alkotásokat név nélkül, jeligével ellátva kell elküldeni a könyvtár e-mail címére. Kísérőlevélben kérik az alkotó nevét és elérhetőségét, valamint a választott jeligét, hogy később azonosítani tudják.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7868-verseket-es-lazar-ervinnel-kapcsolatos-alkotasokat-varnak-a-konyvtarosok