Verses délután Bajzikné Pannival

2021. december 22. (szerda)

“Szeretetre hangolva” címmel rendeztek a Balaton Színházban egy verses délutánt Bajzikné Pannival. A “Helyi Identitás és Kohézió Erősítése Keszthelyen” elnevezésű projekt célja a régió kulturális szereplőinek bemutatása. Az amatőr versíró már több száz költeményt vetett papírra, ezek közül ismerhetett meg többet is a közönség.

Bajzikné Panni verses délutánján családról, otthonról, karácsonyról szóltak a szerzemények. Az érdeklődők részletesebben is megismerkedhettek másfél évtizedes munkásságával. Az amatőr költő úgy véli, a vers az érzelmek összefoglaló eszköze: „A versek az érzelmeknek egy nagyon összefoglaló formája. Tehát elbeszélhetek és sok mindent, történeteket, de ha egy versben mondom el, annak olyan tömörnek kell lenni és annyira érthetőnek, amellyel meg tudom fogni mindazokat, akik szeretik az én versemet.”

Bajzikné Panni úgy vall magáról: az ihletek egy-egy gondolattal jönnek. Bármi öröm vagy bánat éri, azokat szavakba szereti önteni és így születnek meg a versek. Lánya, Kovácsné Bajzik Judit elmondta: édesanyja az első versét unokája születésekor írta. „Nagy-nagy örömet okozott neki, hogy végre lett egy fiú unokája – mert neki három lánya van -, és ezután minden évben és minden újabb unokájának írt egy-egy újabb köszöntő verset. Közben pedig jöttek az ötletei, hogy nemcsak a gyerekeknek, az unokáinak ír verset, hanem a természetről, a mindennapok történéseiről” – tette hozzá.

Bajzikné Panni a rendezvény címéhez méltóan főként a szeretetről szóló verseiből idézett. A városban közismert amatőr versírót Gyetvai Alexandra, a Keszthelyi Városfejlesztő Kft. szakmai vezetője hívta meg. Elmondta: „A “Helyi Identitás és Kohézió Erősítése Keszthelyen” elnevezésű projektünk egyik célja, hogy a Keszthely kulturális életében résztvevő aktív szereplőket jobban megismertessük a helyi lakosokkal. Ezért döntöttünk úgy, hogy felkérjük Bajzik Lajosné Panni nénit, hogy mutassa be nekünk a verseit; meséljen arról, hogy milyen verseket ír.”

A versek nagy része kötetekbe van rendezve, de antológiákban is megjelentek. Bajzikné Panni írásaiba belekerülnek kevésbé jó történések is, de leginkább a természetről, valamint a számára oly’ kedves Balatonról ír.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8704-verses-delutan-bajzikne-pannival