Veszélyes hulladékot is fogad a hulladékudvar

2007. június 1. (péntek)

2007. június elsejétől lehetőség van veszélyes hulladék leadására a keszthelyi hulladékudvarban. A most megkapott engedély birtokában a szolgáltatás teljeskörűvé vált, már mindenfajta hulladék fogadására alkalmas a hulladékkezelő.

Keszthelyi lakosoknak a szolgáltatás ingyenes, az átvételkor be kell mutatni a személyi igazolványt és a lakcímkártyát. Vállalkozások és nem keszthelyi lakosok térítés ellenében adhatják le veszélyes hulladékaikat a telepen. A hulladékudvar a begyűjtött hulladék átrakását és kezelését végzi és a városi komposztáló is itt található. A veszélyes hulladékon kívül a papír, műanyag, üveg, gumiabroncs, fém, valamint a zöldhulladék lakossági elhelyezése is térítésmentes a keszthelyieknek.

A rendszer működtetéséhez a lakosok aktív együttműködésére is szükség van. A szelektív hulladékgyűjtés sikere ugyanis nemcsak a korszerű technológián, de a városlakók elkötelezettségén is múlik. A szelektív hulladékgyűjtés feladata, hogy a hulladékokat minél nagyobb arányban hasznosítsuk, ezzel értékes másodnyersanyagokhoz, energiához juttassuk a termelővállalatokat, egyúttal elkerüljük a környezet felesleges terhelését – ehhez igyekszik a város megteremteni a szükséges feltételeket. Ezért fontos a lejárt szavatosságú gyógyszerek, szárazelemek, növényvédő szerek és azok csomagolása, használt akkumulátorok, használt hűtőberendezés, takarítószerek, festékek és azok csomagolása, elektronikai cikkek, használt étolaj, leselejtezett számítógépek mint veszélyes hulladékok külön történő gyűjtése.

HULLADÉKUDVAR
Cím: Keszthely, Festetics fasor a MOL benzinkút után jobbra a Hulladékátrakó táblánál (DRV szennyvíztisztító mellett)
Telefon: 83/ 705-013
Nyitvatartás: hétfő-péntek: 7-16 óráig, szombat: 7-15 óráig
Veszélyes hulladék átvétele: hétfő-péntek 7-15 óráig