Vidám muzsikával indult az új esztendő

2019. január 4. (péntek)

Új számok és a régi közkedvelt nóták is felcsendültek a Happy Dixieland Band újévi koncertjén. A Balaton Színházban teltházas közönség előtt lépett színpadra a zenekar, mely 2016-tól Hévíz városának hivatalos kulturális nagykövete. Az este sztárvendége Malek Andrea volt, aki már nem csak szakmai, hanem baráti kapcsolatot ápol az együttessel.
A dixieland mellett Charleston, Boogie-woogie és hazai nosztalgikus slágerek is felcsendültek az újévi koncerten. Malek Andreával lépett a Balaton Színház közönsége elé a Happy Dixielnad Band. A többszörös Artisjus-díjas és EMeRTon-díjas művésznő már baráti kapcsolatot ápol a hévízi együttesel. A jó kapcsolat a komoly szakmai tudáson alapszik.

„Azért ez egy könnyed műfaj, de egyáltalán nem olyan könnyű jól játszani és ők mindig is nagyon sok időt fordítottak arra, hogy ez működjön és meghangszereljék a dalokat, ne csak úgy játsszák, ahogy megfogalmazzák. A Babos Lajos pedig egy fantasztikus show man, mai szintén nagyon fontos, hogy a műfaj guruljon és ne csak egyik szám jöjjön a másik után. Tehát igazi show ami itt zajlik és ennek a része a legegyszerűbb lenni, nem nehéz” – mondta el televíziónkna Malek Andrea.

A Happy Dixielnad Band két év után térhetett vissza ismét a Balaton Színház pódiumára, hogy vidám dallamokkal köszöntsék a 2019-es évet. Sok rajongó várta már Hévíz Város zenekarának fellépését.

„Hévízen vagyunk, ott üdülünk egy kicsit, ott szilvesztereztünk és úgy gondoltuk, hogy – már két évvel ezelőtt voltunk itt és nagyon megtetszett és úgy gondoltuk, hogy most is ezzel kezdjük az új évet” – mondta a szünetben Lovász Pálné.

A keszthelyi fellépés egyfajta lemezbemutató koncert is volt. 2018 áprilisában Malek Andreával készített a zenekar egy albumot. Az Azok a boldog békeidők… című hanghordozó az első lemeze az együttesnek. 2011-es megalakulásuk óta folyamatosan fejlődik a Happy Dixielnad Band.

„Én azt gondolom, hogy évről-évre dinamikusabban fejlődünk. Mindig kitűzünk magunk elé új célokat és próbáljuk ezeket megugrani. A legfontosabb, hogy minél több helyre ljussunk és szórakoztassuk a közönséget, ez tesz minket tulajdonképpen boldoggá és nagyon örülünk, hogyha pozitív visszacsatolás van a nézők felől” – vélekedett a zenekar vezetője, Babos Lajos.

Nagy hagyománya van az újévi koncerteknek. Azt mondják, hogy ha az év első napja kultúrában gazdag, akkor az egész esztendő is bővelkedik majd benne. A Happy Dixielnad Band újévi koncertjét teltházas közönség hallgatta meg a Balaton Színházban.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/9354/vidam-muzsikaval-indult-az-uj-esztendo/?fbclid=IwAR3rh8q8SCWA3SynD36R6tZ-ZuGHYR36uKynkNKvvqRJz3lQCfFpwPQwK0A