Vigyázunk rád! Oltási támogatás az időseknek

2024. március 28. (csütörtök)

A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat. Az Aktív Aranykor program keretében a tüdőgyulladás elleni védőoltás költségeit térítik meg nekik. Erről a képviselő-testület márciusi soros tanácskozásán döntöttek. Napirenden volt a kutyás strand üzemeltetési szerződése, illetve több városi cég és intézmény beszámolója is.

Az önkormányzat februárban fogadta el Keszthely idősügyi koncepcióját. Ennek programtervében „Vigyázunk rád” címmel szerepel a 65 év felettiek tüdőgyulladás elleni védőoltása.

„A 65 év feletti keszthelyi lakosok számára tüdőgyulladás elleni védőoltás költségek visszaigénylését tesszük lehetővé” – jelentette be Manninger Jenő polgármester.

A támogatást alanyi jogon, minden 65 év feletti keszthelyi igénybe veheti. A kérelmi nyomtatványt, az oltás megvásárlását igazoló nyugtát és a háziorvos igazolását, vagy az oltási könyv másolatát kell benyújtani. A nyomtatvány az önkormányzat oldalán és a hivatalban is elérhető. A támogatást az oltás beadását követő 90 napon belül lehet igényelni.

A képviselő-testület 6 millió forint keretösszeget szavazott meg az egészségmegőrzési programra. Manninger Jenő polgármester azt mondta, legalább 300 keszthelyi lakos igényelheti az oltási költség térítését.

Öt évvel meghosszabbította a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand üzemeltetőjének bérleti szerződését az önkormányzat. A nagy népszerűségnek örvendő létesítmény évente 12-15 ezer látogatót fogadott, országosan népszerűsítette Keszthelyt. A korábban szabadstrandként üzemelő területet 25 millió forintos ráfordítással tette rendbe és fejlesztette az üzemeltető.

„Lényegében ugyanolyan feltételekkel hosszabbítjuk meg, mint eddig. Azért szükséges ez, mert úgy látjuk, hogy jól működött és a következő öt évre is tervezzük ennek a programnak a folytatását, ezzel egyébként Keszthely vezető volt ebben a térségben” – mondta Manninger Jenő. Hozzátette: az ide látogatók mellett a keszthelyi kutyásoknak is adott ez a lehetőség. Az önkormányzatnak fontos, hogy továbbra is működjön a létesítmény. Lemondás miatt külső szakértő tagot választott a testület a Városstratégiai Bizottságba. Strázsai Zoltán agrármérnököt, önkéntes tűzoltót egyhangúlag szavazták meg, aki le is tette esküjét. Az ülésen a Polgármesteri Hivatal, önkormányzati cégek, szervezetek 2024-es üzleti tervei és tavalyi beszámolói is napirendre kerültek.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek