Vigyázzunk a mezőgazdasági gépek mellett az utakon!

2023. július 20. (csütörtök)

Aratáskor több mezőgazdasági jármű van a közutakon, ezért nagyobb figyelemre van szükség a közlekedésben résztvevőktől – erre hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Ezek a járművek az átlagosnál jóval szélesebbek és lassabban is haladnak. A mezőgazdasági gépek vezetői sok esetben lehúzódással, vagy jelzéssel segítik a közlekedés többi résztvevőjét. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az aratás során a gabonatáblák mellett a látótávolságot befolyásolhatja az esetlegesen keletkezett por, így nagyobb követési távolság és csökkentett sebesség ajánlott. A sofőröktől türelmet és megértést kérnek az egyenruhások, hiszen a meggondolatlan, beláthatatlan útszakaszokon vagy kanyar előtti előzésekkel megnőhet a balesetveszély.

„A szerelvények azok hosszúak, nehéz őket megelőzni. Erre fel kell készülni, hogy nem biztos, hogy csak egy pótkocsit fogunk látni, hanem kettő lesz, amikor elkezdjük az előzést, akkor fogunk vele szembesülni és nem biztos, hogy be tudjuk fejezni az előzést.” – figyelmeztetett Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadó.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

Képek