Világslágerekkel az év első napján

2018. január 5. (péntek)

Festetics Vonósok szervezésében és előadásában zajlott az újévi koncert a Balaton Színházban . Az új év köszöntő koncert vendég előadók közreműködésével zajlott január 1-jén. Igazi időutazásban volt része a közönségnek,ahol a vonósokkal fellépett Mrakovics Bernadett, Szabó Leslie is.
Az önálló zenekari együttes a keszthelyi Festetics György Zeneiskola tanáraiból alakult. A Festetics Vonósok szervezésében és előadásában zajlott az újévi koncert a Balaton Színházban, ahol ismert dallamok, klasszikusok és slágerek idézték az évek múlását. A koncert olyan zenei időutazásra hívta a közönséget melyben ritkán lehet része az embernek. Csaknem 350 éven repítette keresztül a zenekedvelőt komoly és könnyűzenei darabokkal.

A koncert első részében ismét hallhatta a közönség Szabó Leslie Hogy segíthetnék? című dalát, mellyel 2014-ben az Euróvízió hazai válogatójának egyik középdöntőse lett. A dalt Keszthelyen írta az ismert zenész. Szabó Leslie egy világslágerrel is meglepte a keszthelyi közönséget. Leonard Cohen 1984-ben írt, Hallelúja című dalát énekelte.A sokak által feldolgozott dallamok nem a magyar fordításban csendültek fel Szabó Leslie előadásában. A zenész saját érzéseit fogalmazta meg a magyar szövegben.

A vendégművészek között fellépett Mrakovics Bernadett énekes is aki régi magyar slágereket énekelt. Így Cserháti Zsuzsa Elfelejtett dal című dalával is felejthetetlenné tette az estét.De az újévi koncert nem múlt el Louis Armstrong oly sokat énekelt Milyen csodálatos világ című dala nélkül.A dalt a Festetics Vonósokkal Hegedűs Gábor énekelte.

A közönségsikert élvezhette 2018 első napján szülővárosában Szakonyi Milán előadó is,aki Keszthelyről indulva mára szép zenei karriert futott be. Sting- Fragile dalával is megörvendeztette a koncert résztvevőit.

A vonósok által szervezett nagysikerű újévi koncert sok meglepetést tartogatott a keszthelyi színházban. A zenészek magas színvonalú koncerttel kívántak boldog új esztendőt a keszthelyi közönségnek.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8450/vilagslagerekkel-az-ev-elso-napjan/