Világszintű siker az Asbóth Technikumnak

2022. december 8. (csütörtök)
KesztHelyi identitás

Ismét világszintű eredményt ért el az Asbóth Sándor Technikum. A szépségápolás után most az elektronika területén is éremmel gazdagodott az iskola versenyzője. A szakképzési centrumok célja, kiváló szakembereket neveljenek ki, akik közül a legjobbak a nemzetközi versenyeken is bizonyíthatnak.

Szerelés, ipari elektronika, programozás és okos házas rendszer kiépítése is a feladatok közt szerepel a szakmák világbajnokságán. Szabó Bence és a többi villanyszerelő három napon át versenyzett Salzburgban.

Szabó Bence eredményét emlékplakettel jutalmazta iskolája. A WorldSkills Competition 2022 világversenyen 8. helyezést ért el. A zsűri kiválósági éremmel is jutalmazta teljesítményét.

„Igazából nagyon jó volt átélni így a versenyt és a versenyhelyzetet. Igazából rettentően jó volt szakmailag is átélni, illetve konkrétan a versenyhelyzetet is, azért ilyen volumenű versenyen megjelenni nagyon jó volt.”-mesélte élményeit Szabó Bence.

A szakmák világbajnokságán épített rendszerhez nagyon kevesen értenek, ezért is hasznos az a tudás, amit az Asbóth diákja megszerzett. Az iskola szponzora a legmodernebb eszközök mellett egy trénert is biztosított, aki az intézmény szakoktatói mellett készítette fel a versenyzőt a megmérettetésre.

„A szakmai tanácsokkal, azzal, hogy mik azok a szükséges készségek, amik szükségesek ahhoz, hogy ezen a versenyen ezt a feladatot meg tudja ugrani. Végre tudja hajtani a feladatot, fel tudjon készüli a versenyen közbejövő változásokra, és egyéb olyan nüanszokra, olyan kis apróságokra, amik az életben nem feltétlenül fordulnak elő de itt a versenyen szükségesek ahhoz, hogy érmet szerezzünk.”- hangsúlyozta Tamás Róbert.

Szabó Károly kancellár és Vizlendvai László főigazgató is nagy eredménynek könyveli el ezt a versenyeredményt. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum vezetői szerint ez a világszintű siker jól mutatja, hogy a szakképzési centrumok évről évre mennyit fejlődnek.Elismerően szóltak a keszthelyi intézményben zajló munkáról. Szabó Bence sikerével a szépségápolás mellett már az elektrontechnikában is született kiváló, nemzetközi versenyeredmény.

„Ezen a világversenyen elérni egy kiválósági érmet ebben a szakmában azt hiszem, hogy különleges. Nagyon büszkék vagyunk rá és ezen az úton szeretnénk tovább menni, mert kevés iskola mondhatja el magáról, hogy ilyen szintű nemzetközi versenyeztetést tudott összerakni.” – mondta Csótár András.

Bence nem elégszik meg eddig elért eredményeivel, nagy tervei vannak. Szeretné az Európa Bajnokságon megmérettetni magát, és tudását tovább bővíteni az elektronika területén.

Farkas Adél-Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9854-vilagszintu-siker-az-asboth-technikumnak

Képek