Virágosítás, parkrendezés Keszthelyen

2015. április 27. (hétfő)

Megkezdődött a tavaszi virágosítás Keszthelyen. Már több mint egy hónapja dolgoznak a zöldterületi, köztisztasági csoport munkatársai a közterületeken. Nemcsak a virágok, virágmagok elültetése zajlik, hanem az ilyenkor szokásos tavaszi munkálatokat is elvégzik.

Indul a fűnyírás a keszthelyi főtéren. A virágágyások pázsitjait több géppel is vágják a munkások. Közben a virágágyak gyomtalanítását, kapálását is végzik. Ide már korábban elvetették a magokat.

Sarkadi Szilvia, a Gazdasági Ellátó Szervezet sajtóreferense elmondta: idén először nem csak palántákat ültetnek a Gazdasági Ellátó Szervezet dolgozói. Nagyon sok helyen virágmagokat vetettek – kúpvirágot, büdöskét, búzavirágot, nyári cipruskát, díszpipacsot, lobéliát és porcsinrózsát. Hamarosan leánderek is érkeznek majd a Főtérre. A magok elvetése gazdaságosabb, ám a szemet gyönyörködtető eredményre még várni kell. Hogy hová milyen virág kerül, előzetesen tervezik meg.

A város teljes területén folynak a tavaszi munkák. Talajlazítás, talaj-rehabilitáció és a szegélyek javítása is zajlik. Az időjárástól függően történik a gyomirtás, valamint a növények lemosó permetezése. A tavasz mindenhová megérkezett: már mindenhol virágba borult fák, bokrok jelzik a természet éledését.

A zöldterületeken körülbelül húsz munkás dolgozik folyamatosan. Elvégezték a rózsaágyak növényeinek metszését is. A jó idő és a szezon közeledtével egyre több közterületi, zöldterületi munka válik aktuálissá.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)