Virágosítás a városban

2009. május 7. (csütörtök)

Keszthelyen járva ismét tapasztalhatjuk, hogy napok óta szépítik a várost – megkezdődött a tavaszi virágosítás. Több tízezer palánta kerül a kültéri virágágyásokba, virágosládákba. A munkák jövő hét végéig tartanak.

A megszokott helyek hamarosan virágba borulnak, már ültetik a tavaszi növényeket. Egy helyen nem lesz az idén ültetés: a gimnázium melletti területen ásatások folynak, oda értelemszerűen nem kerül virág. A Városüzemeltető Kft. zöldterületi részlegvezetője, Bán Györgyné elmondta: a hagyományokhoz híven, május elején kezdték meg a munkálatokat, 8 előkészítő és 9 virágosítást végző dolgozó részvételével. Hasonló módon és mennyiséggel zajlik az ültetés, mint az előző években. A válság miatt csak kevéssé csökkent a virágosításra fordítható összeg. Kb. egy hónap múlva – a szokásoknak megfelelően – a maradék virágból a lakosság is vásárolhat majd.

Az, hogy hová milyen virág kerüljön, íróasztalnál, tervezőmunka során dől el. Az előző évben, október-november tájékán megtervezik az ültetést. A rendelést is már ekkor leadják. Az idén 36 ezer egynyári növényt fognak elültetni. Várhatóan a jövő hét végére végeznek a munkákkal.

(Forrás: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)