Vívó utánpótlás OB Keszthelyen

2010. június 17. (csütörtök)

A Balaton ISOVER Vívóklub idén is megrendezte júniusi nagyszabású versenysorozatát Keszthelyen, amely felöleli a magyar utánpótlás korosztály teljes mezőnyét.

Vasárnap kezdődött meg az Olimpici Párbajtőr Grand Prix Országos bajnoksága Keszthelyen a Csány-Szendrey ÁMK tornacsarnokában, melyen csütörtökig több száz gyermek méri össze tudását. A verseny felöleli a hazai utánpótlás mezőny nagy részét. Minden nap körülbelül kettőszáz fő vesz részt a küzdelmekben, csütörtökön és pénteken közel háromszázan ragadnak párbajtőrt.

A szervezők 16 versenyszámban bonyolítják le a küzdelmeket a legkisebbektől kezdve, egészen a serdülőkig, ez a 8 és 17 év közötti korosztályt öleli fel, fiúkat és lányokat egyaránt.

Balaton ISOVER Vívóklub nagyon komolyan veszi az utánpótlás nevelést, így naponta legalább húsz ifjoncot küld pástra a klub.

A vasárnap megkezdődött megmérettetés harmadik versenynapján, már szép számmal gyűjtöttek érmeket a Balaton vívóklub fiataljai. Vasárnap egy magyar bajnoki cím mellett egy 3. és 5. helyezést könyvelhettek el. Hétfőn csapatban is magyar bajnok lett a fiatal csapat, valamint a vívóklub Tapolcai szakosztályában vívó Siklósi Gergely összetettben országos 1. és a Keszthelyen vívó Cserepes Dominik a 2. helyet hódította el. Szalay Gyöngyi készítette fel a bajnok Gergelyt, míg Dominikot Borosné Eitner Kinga edzette.

A Balaton vívóklub folyamatosan hozza a sikereket, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyermek párbajtőr csapatban, összetettben és egyéniben is országos bajnoka van az egyesületnek.

(forrás: Keszthelyi TV www.tvkeszthely.hu)