Vizsgaidőszak van a Georgikonon

2023. június 9. (péntek)

800 hallgató ad számot tudásáról, közülük 200-an záróvizsgáznak a Georgikonon. A személyes számonkérés mellett online is szerveztek kollokviumot. Az oktatók tapasztalatai jók, a hallgatók eddig jó eredményekkel zárták a számonkéréseket.

Tasnádi Balázs másodéves mezőgazdasági mérnök hallgató. A héten kezdődött neki a vizsgaidőszak. A második számonkérése takarmányozástanból volt.

„Szerencsére szép eredménnyel zártam a vizsgát, ötöst kaptam. A takarmányok antinutritív anyagairól és szaporodásbiológia takarmányozástani összefüggéseiről kellett beszámolnom” – nyilatkozta a hallgató.

Összesen 800 hallgató vizsgázik a keszthelyi kampuszon, 90-en Székelyudvarhelyen. A nem záróvizsgázó első-, másod-, illetve harmadéveseknek június 5-én kezdődött a vizsgaidőszak és július közepéig tart. A szokásoshoz képest kitolódott a vizsgaidőszak a téli energiatakarékossági intézkedések miatt.

Élőhely és fajvédelem tárgyból 9 hallgató adott számot tudásáról. A leendő természetvédelmi mérnököknek ez az egyik legfontosabb és legnehezebb vizsgája. A gyakorlat előtt ezzel zárják az utolsó tanulmányi félévüket. Ennek a képzésnek 30 éves múltja van Keszthelyen. Jó lehetőségeik vannak az itt végzetteknek.

Horváth Dániel hallgató: „Egyelőre, amíg még nincs a kezemben a diploma, addig semmi konkrétat nem szabad előre eltervezni, de nyilvánvaló, hogy a nemzeti parkoknál mindig van munkalehetőség ezzel a szakkal. Mivel a környezet- és a természetvédelem egyre fontosabb, ezért a legtöbb multinál is folyamatosan szükség van ilyen irányú végzettségekre és persze külföldön is korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésünkre.”

A koronavírus-járvány óta az oktatók online is számon kérhetnek, de több a személyes vizsga, illetve lehetőség van beadandókat íratni és jegyet ajánlani a hallgatóknak. A diákok többsége előnyben részesíti a személyes találkozást. Az államvizsgázóknak május 15-én kezdődött el a vizsgaidőszak. Nagy létszámban jelentkeztek kollokviumra.

„Több mint kettőszáz jelentkezésünk van a záróvizsgára, ezek közül körülbelül harmincan Székelyudvarhelyen fognak majd záróvizsgázni, körülbelül kétszáz keszthelyi hallgató pedig itt, a Georgikon Campuson fogja a tanulmányait befejezni. Összességében az elmondható, hogy a covidos helyzetet követően az oktatóink nagy létszámban vizsgáztatnak online” – mondta dr. Szabó Péter campus főigazgató-helyettes.

Az utóbbi évekhez képest változott a záróvizsgák lebonyolítása, a MATE 22 intézete szervezi ezeket. A Georgikon vezetése azt tapasztalta, hogy a hallgatók jól felkészültek, eddig sikerrel vették a kihívásokat.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10431-vizsgaidoszak-van-a-georgikonon

Képek