X. Jubileumi Országos Szakmai Szociális Konferencia

2014. november 18. (kedd)

Ruzsics Ferenc polgármester szerint jelzésértékű, hogy immár tizedik alkalommal Keszthelyen rendezik meg az Országos Szakmai Szociális Konferenciát. A két napos és több helyszínen zajló rendezvényre több száz meghívott érkezett a városba, akik különféle előadásokon, beszélgetéseken cserélik ki tapasztalataikat.

Szabóné Varga Valéria, a Szociális Szakmai Közösség Közhasznú Egyesület elnöke a Hotel Helikonban kezdődő rendezvényen üdvözölte azt a háromszázhatvannégy meghívottat, akik a szociális szakmai ágban tevékenykednek.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a dolgozók munkáját elismerve köszöntötte a résztvevőket. Ruzsics Ferenc polgármester úgy vélekedett: büszke lehet Keszthely, a Balaton fővárosa arra, hogy nem csak ennek, hanem még számos országos konferenciának ad helyet.
A polgármester szerint Keszthelyen jól működik a szociális rendszer. Jól összeszokott szakembergárda igyekszik minden problémát megoldani. A konferencia kiváló terep arra, hogy a meghívott szakemberek, a szociális intézményekben dolgozók kérdezzenek és ezekre a kérdésekre válaszokat is kapjanak.

A szociális ellátásokkal, a szociálpolitikával kapcsolatos kérdéseket érinti ez a párbeszéd. Ilyen például a segélyezési rendszer, de az ágazat alacsony bérezési színvonala is szóba kerül. Utóbbi ellenére a magyar szociális rendszer nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő és nagyon kiterjedt.
Az ellátórendszerben ennek ellenére vannak olyan gyengébb szerkezeti elemek, amiket meg szeretnének erősíteni. Több, állami szintű vezető és szakember segít eligazodni ezekben a kérdésekben azzal, hogy a résztvevők visszajelzései alapján próbálják a helyzetet jobbá tenni.

(forrás – szöveg és fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)