Zajlik az uszoda felújítása

2015. augusztus 8. (szombat)

Július elején bezárt a Csik Ferenc Tanuszoda. A medence vizét leeresztették és a strandokra helyezték át a személyzetet. A napokban kezdték meg azokat a munkálatokat, amik az uszoda újraindításához feltétlenül szükségesek. A szelepek és egyéb elemek cseréje ugyanis csak így, a vízleeresztést követően hajtható végre.

A legtöbb munka az uszoda gépházában folyik, itt találhatók a vízellátásért felelős gépek. A pillangószelepek a szivattyúk és a kiegyenlítő-tartályok közötti részeket hermetizálják. Baj esetén segítségükkel lehet szakaszolni – ám voltak, amiket már meg sem lehetett mozdítani. Az uszoda fennállásának ötödik évfordulója van, és idáig ezek az alkatrészek egyszer sem romlottak el.

Huszonnégy órára volt szükség ahhoz, hogy a két medencéből leengedjék a vizet. A jelenleg üres medencék szilikonfugázása is zajlik. Ez egy nagyon fontos folyamat annak érdekében, hogy megelőzzék az üzem közben a szivárgást.

Hamarosan újra élet költözik az uszoda falai közé. A tervek szerint augusztus végén már birtokba lehet majd venni a Csik Ferenc Tanuszodát. Amíg újra megjelenhetnek majd itt az úszók, sok munka van még. Addig is takarítanak, szellőztetnek, majd megkezdődik a medencék vizének három napig tartó felfűtése, feltöltése.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)