Zala szépsége képekben

2019. január 15. (kedd)

Keszthelyen sajtótájékoztató keretében mutatták be ma délután Mészáros T. László legújabb albumát. Az ismert fotós az múlt tíz év képeiből válogatott . A Szerelmem Zala című fotóalbumban 156 képpel mutatja be a megye szépségeit. Természeti képek, ritka pillanatok és épített örökségek egyaránt megtalálhatóak az albumban.
Dr. Cséby Géza irodalomtörténész beszélt Mészáros T. László legújabb fotóalbumának bemutatóján. Ő írta könyv ajánlóját. Méltatva a fotós elszántságát, munkáit. A 80 oldalas albumban a természet és az építészet harmóniáját találja meg az, aki belemélyed a képek világába. Az elmúlt tíz év gyönyörű, zalai képeiből válogatott a fotós aki a digitális fényképezés megjelenése óta is már 2700 ezer képet készített.

„Ez tulajdonképpen mind az én szerelmes képeim, tehát azok a képek amik az én kedvenceim. Ez 156, ha jól számoltam meg. Ebbe tulajdonképpen senki nem szólt bele, nem is hagytam, hanem ez tényleg csak az amit én Zaláról úgy gondolok, hogy Zalát be is tudom vele mutatni és nincs ebben olyan kötelezvény,hogy kötelezően bele kellett tenni mint a korábbi kötetekben. Volt egy nyomás rajtam. Elég sok könyv készült Zaláról, tehát mindent megfotóztam már. Ez most így alakult. Ezek szép képek. Minden amit gondoltam.”- adott tájékoztatást a fotós.

A keszthelyi bemutatónak előzménye is van. Túl azon, hogy a művészi képeket készítő fotós kedvelt városa Keszthely, évekkel ezelőtt a Szerelmem sorozat első kötetét is Keszthely városa rendelte meg. Az új album megjelenését a város 250 eFt-al támogatta –mondta a bemutatón Ruzsics Ferenc polgármester. „2006-ban decemberben hozta az első Keszthelyről szóló könyvének kinyomtatott lapjait, ami mindannyiunk tetszését megnyerte és így került ez a kiadvány a keszthelyiek és a vendégek kezébe. Ez egy nagy sikerű kötet volt, s ez után ez a kapcsolat elmélyült oly nagyon, hogy immár a hatodik könyvének a bemutatóján is túl vagyunk.”- mondta tájékoztatásul Keszthely polgármestere.

Önállő kötetben Letenye város albuma jelenik meg a közeljövőben Mészéros T. László képeivel. A Szerelmem Zala kibővített 120 oldalas változata 2019. májusára készül el.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9377/zala-szepsege-kepekben/?fbclid=IwAR1Ver_UR5pgbE7TLjaXg05MVj6ZHbc6JTX5naTZvPBdE_Q3cuY0cgt0Clg