Zalai innovatív foglalkoztatási paktum

2017. december 9. (szombat)

Közel egymilliárd forintos pályázati forrás áll rendelkezésre Zala megyében a foglalkoztatás helyzetének javítás érdekében. Tegnap délelőtt a környék polgármesterei, turizmussal foglalkozó szakemberei, vállalkozók és érdeklődők egy konferencia keretében tájékozódhattak a megvalósítás részleteiről.
A “Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” címet viselő konferenciát Manninger Jenő országgyűlési képviselő nyitotta meg. Kiemelte: a több pályázati lehetőséget is magába foglaló, a területi operatív program keretében megvalósuló lehetőségek a munkaerőpiac szereplőinek egymásra találását segíti.

Az idei évben talán a vendéglátásban volt leglátványosabb a munkaerőhiány. Az évről évre erősödő probléma megoldására számos javaslat született már. A létrejövő foglalkoztatási paktum fő célja, hogy együttműködésre, közös munkára késztesse a foglalkoztatókat, a képzőket, a munkaügyi szervezeteket annak érdekében, hogy a vállalkozásokat munkaerőhöz, a munkát keresőket pedig munkához juttassa.

Hazánkban ma helyenként van csak munkanélküliségi probléma. A konferencia arra kereste a megoldást, hogy a munkavállalók, illetve a vállalkozások szempontjából milyen változások vannak a turizmusban, ami a munkalehetőségek gyarapodásához vezethet. Keszthelyt is pozitívan érinti, hogy jövő év január elsejétől elindulhat az innovatív foglalkoztatási paktum.

A “Zalai innovatív foglalkoztatási paktum megvalósítása” turizmus konferencián Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője az innovatív turisztikai programokról tartott előadást. A zalai turisztikai vállalkozások foglalkoztatási problémáit Fodor Márk, a Zala Megyei Közgyűlés Térségfejlesztési Bizottságának elnöke vázolta fel.

Tüskés Balázs – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8396/zalai-innovativ-foglalkoztatasi-paktum/