Zöld jelzés a Turisztikai Egyesületnek

2009. február 12. (csütörtök)

Több hónapos jogi huzavona után hivatalosan is létezik a városban a Keszthelyi Turisztikai Egyesület (KTE), amelyet májusban hoztak létre. Jól indult tehát az év, ráadásul hosszabb távú együttműködést kötöttek a várossal. Ennek lényege, hogy több forrás jut a helyi és térségi turizmusra, a gazdálkodás az egyesület feladata lesz.

Bubla Zoltán elnök a Monitornak elmondta: azzal a céllal jöttek létre, hogy összefogják a már meglévő turisztikai kezdeményezéseket, kiemelt marketingfeladatokat lássanak el. Az egyesületnek harminc tagja van, közöttük szállodák, panziók, utazási irodák, szolgáltatócégek – például a Keszthelyi Városüzemeltető Kft. –, a vendéglátó-iskola és két múzeum. Az egyik alapító maga a városi önkormányzat, a többiek magánszemélyek.

Az elnök kifejtette: hónapok óta késik az a pályázati kiírás, amely fontos támogatást ad az egyesületnek több tíz milliós állami forrásból. Úgy véli, ők csak profitálhatnak abból, hogy eddig nem jelent meg ez a pályázat, tavaly ugyanis még nem pályázhattak, mert nem voltak bejegyezve.

Informatikai, tájékoztató táblák fejlesztése, továbbképzések és szakmai kirándulások szervezése – csak néhány fontos feladat, amelyet ellát a KTE. Bubla Zoltán elárulta: azt szeretnék elérni, hogy a városba érkező turisták ne csak a kastélyt nézzék meg, maradjanak itt akár több napra, költsenek, vegyenek igénybe más szolgáltatásokat is. Beszámolt arról is, hogy február 20-án Hévízen tartanak egy tanácskozást, ahol állandó párbeszédet sürgetnek majd a térségben működő turisztikai egyesületek között.

Forrás: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu