Festetics György Zeneiskola és Egyéb Önkormányzati Intézmények Energetikai Korszerűsítése

2022. május 31. (kedd)
TOP

Sz2020

A kedvezményezett neve: Keszthely Város Önkormányzata
A szerződött támogatás összege: 203 500 000 Ft
A támogatás mértéke: 100 %
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-ZA1-2018-00019
A projekt megvalósításának kezdete: 2019.10.01.
A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.08.31.

A projekt célja „összetett beruházásban” a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolának helyt adó épület hatékony energiahasználatának, racionális energiagazdálkodásának elősegítése, a Mártírok útja 1. és a Gagarin u. 4. szám alatti közfeladatot ellátó konyhaépületek, a Keszthelyi Életfa Óvoda Vörösmarty Utcai Tagóvodája épületének napelemes rendszerekkel történő felszerelése, a 100%-os önkormányzati tulajdonban lévő épületek energiahatékonyságot célzó fejlesztése révén, mely egyúttal a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentését és megújuló energiaforrásból előállított energiamennyiség növelését szolgálja.

A projekt szakmai-műszaki tartalma: A projekt során a helyi zeneiskola épületének energetikai korszerűsítését, valamint a zeneiskola épületén, a közfeladatot ellátó konyaépületeken, a Vörösmarty utcai óvoda épületén háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítását valósítjuk meg. A zeneiskola tekintetében az épület külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése (utólagos külső oldali hőszigetelés, padlás hőszigetelés), a nyílászárók cseréje (az épület jelenlegi nyílászárói nem felelnek meg a TNM rendelet hatályos szabályozásának) fog megvalósulni. A projektben érintett mind a négy épületen háztartási méretű kiserőmű (HMKE) fotovillamos rendszer kialakítása tervezett.

Eredmények: Energetikailag korszerű épületek lesznek a városban. A korszerűsítés révén több épület villamos energiaköltsége csökken a napelemes rendszerek kiépítésével, valamint a zeneiskola külső határoló szerkezetei megújulnak, a fűtési rendszere korszerűsítésre kerül.

Sajtóközlemény

Szemléletformáló előadás energetikai témában, pályázati összefoglaló

Amit a napelemekről tudni érdemes

Záró sajtóközlemény

Képek