Hirek

4671 találat
Fókuszban a családközpontú egészségügyi ellátás
Fókuszban a családközpontú egészségügyi ellátás 2023. szeptember 15. (péntek) Keszthelyen tartja éves konferenciáját a Magyar Gyermekorvosok Társasága. A találkozó kiemelt témája a családközpontú ellátás, de a szoptatástámogatás, a védőoltások és a távgyógyítás is napirenden van a pénteken kezdődött háromnapos programon. 400 szakember regisztrált a kongresszusra.
Fókuszban a segítő szervezetek
Fókuszban a segítő szervezetek 2023. szeptember 15. (péntek) Keszthely segítő szervezeteit ismerhették meg a fiatalok. A Család- és Gyermekjóléti Központ harmadik alkalommal szervezett családi napot, amelyre nyolc csapat nevezett a város általános- és középiskoláiból. A jó hangulatú programon ugrálóvár és játszótér is várta a résztvevőket.
Vezet Magyarország a Davis-kupa osztályozóján
Vezet Magyarország a Davis-kupa osztályozóján 2023. szeptember 15. (péntek) Marozsán Fábián és Piros Zsombor is diadalmaskodott a törökök ellen a tenisz Davis-kupa első osztályozóján, így 2-0-ra vezetnek a hazaiak. – írja az MTI
MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron
MÁV: rekordközeli utasforgalom volt a nyáron 2023. szeptember 14. (csütörtök) Az idei főszezonban is több millió utazás történt vonattal a Balatonhoz. Keszthely egyike a legnépszerűbb balatoni állomásoknak. Mivel ősszel is sokan készülnek a magyar tengernél pihenni, ezért szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrend lesz. A főváros mellett több dunántúli várossal van közvetlen kapcsolata a Nyugat-Balatonnak.
Péntektől a teniszrajongók Keszthelyre figyelnek
Péntektől a teniszrajongók Keszthelyre figyelnek 2023. szeptember 14. (csütörtök) Kisorsolták a tenisz Davis-kupa keszthelyi osztályozójának párosítását. Pénteken 13 órakor a legerősebb magyar lép először a Helikon Teniszcentrum salakjára. Három egyéni és egy páros mérkőzés lesz pénteken és szombaton, amiket az M4 Sport élőben közvetít.
Zajlanak a Vajda Napok
Zajlanak a Vajda Napok 2023. szeptember 14. (csütörtök) Zajlanak a Vajda Napok. A Vajda János Gimnázium minden évben megtartja a közösségépítő rendezvényét, melynek különlegessége, hogy a diákok szervezik egymásnak a programokat. Játékos vetélkedők, focikupa, osztályműsorok és gólyaavatás is szerepel az események között, mely péntekig tart.
420-asok versenyeznek
420-asok versenyeznek 2023. szeptember 14. (csütörtök) Keszthelyen zajlik a 420-as ifjúsági és női országos vitorlás bajnokság.
Balatonszépe a dualizmustól a rendszerváltásig
Balatonszépe a dualizmustól a rendszerváltásig 2023. szeptember 14. (csütörtök) Író-olvasó találkozóval egybekötött könyvbemutatót tartottak a Fejér György Városi Könyvtárban. Tóth Gábor Ákos „Balaton-trilógiájával” ismerkedhetett meg az olvasóközönség. A mostani hármas az író előző, Édesvizi mediterrán című ötkötetes regénysorozatának előzménye.
Pénteken kezdődik a Davis-kupa
Pénteken kezdődik a Davis-kupa 2023. szeptember 13. (szerda) Törökországgal csap össze a hazai tenisz válogatott a Davis-kupán. A nemzetközi szintű versenyt ezúttal Keszthelyen, a Helikon Teniszcentrumban rendezik meg. A magyar csapattagok között ott van a világranglistán 92. helyen jegyzett Marozsán Fábián, mellette Valkusz Máté, Fajta Péter, Piros Zsombor és Füle Mátyás erősítik a csapatot.
Asbóthos siker a Euroskills-en
Asbóthos siker a Euroskills-en 2023. szeptember 13. (szerda) Idén is remekeltek az Asbóth iskola versenyzői a szakmák Európa-bajnokságán. Darabos Lili szépségápoló bronzérmes lett, míg Szabó Bence villanyszerelő kiválósági érmet kapott. Ők is hozzájárultak ahhoz, hogy hazánk második helyezett lett az összesített pontversenyben. 5 arany, 1 ezüst, 4 bronz és 7 kiválósági érmet szerzett Magyarország.
Szeptember 15. több adó befizetésének határideje
Szeptember 15. több adó befizetésének határideje 2023. szeptember 13. (szerda) Az önkormányzatoknak a helyi adókat, míg a NAV-nak a gépjárműadót kell megfizetni. Tavasszal kellett az első, szeptember 15-ig pedig a második részleteket rendezni. Új értesítést nem küldenek a hivatalok. A hagyományos módok mellett online, illetve telefonos alkalmazással is lehet rendezni az egyenleget.
A munka folyamatos, de még mindig csúszás van a Helikon parkban
A munka folyamatos, de még mindig csúszás van a Helikon parkban 2023. szeptember 13. (szerda) Bár folyamatos a munka, a kivitelező még mindig csúszásban van a Helikon parkban. Az önkormányzat kedden tartotta szokásos heti egyeztetését a Fitotron System Kft. vezetésével. Keszthely polgármestere hangsúlyozta: idén mindenképpen el kell készíteni a vállalkozónak a parkrekonstrukciót.
Jótékonysági bulldog és mopsz találkozót rendeztek
Jótékonysági bulldog és mopsz találkozót rendeztek 2023. szeptember 12. (kedd) Jótékonysági bulldog és mopsz találkozóval zárta a szezont a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert és Strand.
Pelso-díjat kapott Keczeli Zoltán
Pelso-díjat kapott Keczeli Zoltán 2023. szeptember 11. (hétfő) A kiváló edző és sportvezető évtizedek óta nevel sportlövő bajnokokat. Ezért vehette át Keczeli Zoltán a Pelso-díjat. A Pelso Társaság 2020 óta díjazza a kultúra, a tudomány, a sport és más területeken a kimagasló teljesítményeket.
A jól bevált produkciók a Táncpanorámán is nagy sikert hoztak
A jól bevált produkciók a Táncpanorámán is nagy sikert hoztak 2023. szeptember 11. (hétfő) Sikerrel zárult a keszthelyi Táncpanoráma. 21. alkalommal hozott el a Balaton Színházban kiváló produkciókat a Nemzeti Táncszínház. Az idei repertoár egy visszatekintés volt, olyan műsorokat láthatott a közönség, melyek hosszú évek óta töretlen sikerrel futnak a hazai és nemzetközi színpadokon.
Fiatalok vették birtokba a teniszpályákat
Fiatalok vették birtokba a teniszpályákat 2023. szeptember 10. (vasárnap) Dr. Forintos László emlékére Tehetséggondozó Emlékversenyt rendeztek Keszthelyen. Az egykori főszolgabíró a keszthelyi teniszéletben fontos szerepet vállalt: az ő nevéhez fűződik a négypályás, nemzetközi versenyekre is alkalmas komplexum létrehozása. A Helikon Tenisz Clubnál megszervezett ifjúsági programot hagyományteremtő céllal valósították meg.
Szeptemberben minden szombaton: kulthajó
Szeptemberben minden szombaton: kulthajó 2023. szeptember 10. (vasárnap) Kulthajó néven új kezdeményezés indult útjára tavaly a Goldmark Károly Művelődési Központ, a város és a BAHART összefogásával. A projekt egy egy órás sétahajózást takar, az út során az utasok minden alkalommal valamilyen kulturális programmal találkozhatnak. Az idei első “Kulthajó” a hétvégén futott ki a keszthelyi kikötőből.
Irodalomtörténeti konferencia Keszthelyen
Irodalomtörténeti konferencia Keszthelyen 2023. szeptember 8. (péntek) “Pannon Pantheon 2023” címmel rendeztek irodalomtörténeti konferenciát Keszthelyen. Mivel a város múltjában jelentős szerepet játszott az oktatás, a kultúra - a jelenben az utókor is megtartja ezeket az értékeket. A Fejér György Városi Könyvtárban megrendezett eseményen irodalmi szakemberek tartottak rövid előadásokat.
Különleges ragadozó madarakat láttak
Különleges ragadozó madarakat láttak 2023. szeptember 7. (csütörtök) Különleges ragadozó madarakat figyeltek meg a Kis-Balatonnál. A halászsast és a kígyászölyvet is a nyáron kapták lencsevégre. Egyikőjük több mint 1200 kilométert repült a gyűrűzési helyétől. A Kis-Balaton madárvilága különleges. A területen több, mint 110 madárfaj fészkelését mutatták ki 1949 óta.
Bőgnek a szarvasok, óvatosan az utakon!
Bőgnek a szarvasok, óvatosan az utakon! 2023. szeptember 7. (csütörtök) Ismét elérkezett a szarvasbőgés időszaka. A gímbikák egészen októberig hallatni fogják hangjukat, a háremüket védik. A Bakonyban és a zalai erdőkben is türelmet és toleranciát kérnek a látogatóktól a szakemberek. A közutakon is fokozott figyelemmel kell közlekedni, Zalában pedig sokszor fordul elő vadgázolás.
1 2 3 234